چکیده هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی خشونت مردان نسبت به همسر و عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر آن در شهر شیراز است. روش تحقیق از نوع پیمایشی است و جامعه آماری کلیه مردان متأهل شهر شیراز است که از طریق جدول نمونهگیری لین360 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای، انتخاب گردیدند. ابزار تحقیق، پرسشنامهای حاوی سؤالات بسته و محقق ساخته است که با استفاده از روش اعتبار صوری تعیین اعتبار گردیده و جهت تعیین پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که 2/5 درصد از مردان دارای خشونت در حد خیلی زیاد، 3/14 درصد دارای خشونت زیاد، 5/52 درصد خشونت بینابین و 9/17درصد از آنان دارای خشونت در حد کم نسبت به همسرشان هستند. در این بین 1/10 درصد هرگز اعمال خشونتی نسبت به همسرشان نداشته اند. در این پژوهش میزان رضایت جنسی از همسر، عضویت در گروه های مختلف اجتماعی و میزان استفاده از رسانه ها، سه متغیر مستقل بودند که علاوه بر تأیید فرضیه مرتبط با آنها در رگرسیون چند متغیره نیز به عنوان مهمترین متغیرها شناخته شدند و توانستند 36 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین نمایند. لذا می توان گفت انتظاراتی که مردان از همسر خود در رابطه با مسائل جنسی دارند و همچنین ورود آنان به گروههای اجتماعی که می تواند به آنها دید جدیدی عرضه نماید و درنهایت کسب شناخت از طریق رسانه ها، بر درجه رفتار خشونت آمیز آنان با همسر خود، تأثیرگذار می باشد.
مختاری, مریم. (1392). بررسی خشونت مردان نسبت به همسر و عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر آنمورد مطالعه: مردان متأهل شهر شیراز. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 8(24), -.
MLA
مریم مختاری. "بررسی خشونت مردان نسبت به همسر و عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر آنمورد مطالعه: مردان متأهل شهر شیراز". فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 8, 24, 1392, -.
HARVARD
مختاری, مریم. (1392). 'بررسی خشونت مردان نسبت به همسر و عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر آنمورد مطالعه: مردان متأهل شهر شیراز', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 8(24), pp. -.
VANCOUVER
مختاری, مریم. بررسی خشونت مردان نسبت به همسر و عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر بر آنمورد مطالعه: مردان متأهل شهر شیراز. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1392; 8(24): -.