راهنمای نویسندگان

دانشگاه جامع امام حسین (ع)

راهنمای نویسندگان نشریات دانشکده فرهنگی و تولید قدرت نرم

 

نکات مهم و کاربردی:

  1. فرایند ارسال، داوری، اصلاحات، تغییر در وضعیت مقالات و هرگونه درخواست  صرفا به صورت الکترونیکی و از طریق سامانۀ فصلنامه انجام می‌شود. برای اطلاع از فرایند پذیرش مقاله (به این صفحه) مراجعه نمایید.
  2. از نویسندگان محترم خواهشمند است قبل از ارسال مقاله جهت تسریع در فرایند بررسی و داوری، ابتدا راهنمای نویسندگان را مطالعه و فرمت نشریه را کاملاً رعایت نمایند. برای سهولت نگارش، فرمت مورد قبول مجله در قالب WORD (از این لینک) قابل دریافت است.
  3. این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می‌باشد و از آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می‌نماید. داشتن کد اخلاق یکی از شرط صدور پذیرش نهایی است. قبل از ارسال مقاله، راهنمای اصول اخلاقی انتشارات مقاله را (از این لینک) مطالعه نمایید.
  4. ارسال گزارش سامانه مشابهت‌یاب متون سمیم نور و یا سامانه همانندجو ایرانداک نیز در زمان ارسال مقاله ضروری می‌باشد (لینک راهنمای سامانه همانندجو). مشابه این مقاله قبلاً نباید در نشریه دیگری یا حتی به یک زبان خارجی چاپ شده باشد و به‌طور هم ‌زمان برای دیگر نشریه‌­ها نیز ارسال نشده باشد.
  5. لطفا قبل از ارسال مقاله دستورالعمل نحوه بررسی تخلفات پژوهشی و  مصادیق تخلفات پژوهشی را مطالعه نمائید.
  6. هیچ گونه هزینه‌ای بابت داوری، ویراستاری و صحفه‌آرایی از نویسندگان اخذ نخواهد شد.
  7. با توجه به دسترسی ازاد به مقالات نشریه از پذیرش مقالات دارای اطلاعات محرمانه معذوریم.

نویسنده مسئول مقاله هنگام ثبت مقاله در سامانه ملزم به ارسال شش فایل به شرح زیر است: 

  1. اصل مقاله (بدون ذکر مشخصات نویسندگان):  قالبWORD مورد قبول مجله را (از این لینک) دریافت کنید.
  2. گواهی همانندجویی: گواهی همانندجویی از سامانه‌های مشابه‌یاب (همانندجو یا سمیم نور) دریافت کنید.
  3. فرم مشخصات نویسندگان: فرم مشخصات نویسندگان را (از این لینک) دریافت کنید.
  4. فرم تعارض منافع نویسندگان: فرم تعارض منافع را (از این لنیک) دریافت کنید.
  5. فرم تعهدنامه: فرم تعهد‌نامه را (از این لینک) دریافت کنید.

 اولویت بررسی و پذیرش مقالات

تمامی پژوهش‌ها کیفی و کمی مورد بررسی برای پذیرش قرار خواهند گرفت.  اما نکتۀ قابل توجه این است مقالات باید خلاقانه و همراه با نوآوری باشند و سهمی در پیشبرد علم و سلامت در حوزۀ زنان و خانواده  ایفا نمایند.

 
دستورالعمل‌ ارسال
توجه: فقط مقالات با فرمت زیر پذیرفته خواهد شد.
 
تنظیمات صفحه، حواشی و فواصل
Margins
Bottom= 5.8 cm Top= 6 cm
Right= 4.5 cm Left= 4.5 cm
Paper A4
Height= 29.7 cm Width= 21 cm
Layout
Footer= 0 Header= 2.3 cm
 

 برای تایپ مقاله به زبان فارسی، فقط از نرم‎افزار مایکروسافت ورد نسخۀ 2010 (MS-Word 2010) در محیط ویندوز با امکانات فارسی استفاده کنید. حروف‎چینی مقاله با فاصله خطوط 1 سانتی­متر انجام شود.

متن اصلی مقاله به‎صورت تک‎ستونی  تهیه شود.  عنوان هر بخش یا زیربخش، با یک خط خالی فاصله از انتهای متن بخش قبلی تایپ شود. در متن مقاله از شماره‎گذاری عنوان‎ها خودداری فرمایید. خط اول همۀ پاراگراف‌ها با تورفتگی نیم سانتی‌متر (0/5 cm) خواهد بود.  

 
در پاورقی
* مرتبۀ علمی، رشته یا گروه تحصیلی، دانشکده و دانشگاه، شهر، کشور. از به کار بردن مواردی چون عضو هیئت علمی خودداری شود.
** مرتبۀ علمی، رشته یا گروه تحصیلی، دانشکده و دانشگاه، شهر، کشور، ایمیل و تلفن نویسنده مسئول.
*** مرتبۀ علمی، رشته یا گروه تحصیلی، دانشکده و دانشگاه، شهر، کشور.
 

ساختا مقاله (بسیار مهم)

ترتیب عنوان و بخش‌های‎های مقاله به‌طور دقیق شامل موارد زیر باشد: 

1-عنوان

2- چکیده

3- مقدمه و بیان مساله

4- روش شناسی تحقیق

5-  سوالات یا فرضیه‌های تحقیق

6- یافته‌ها

7- بحث و نتیجه گیری

8- درج قدردانی (در صورت وجود)

9- منابع

عنوان

تکرار واژه‌ها در عنوان کنترل شود. تا حد امکان از واژه‌های غیر ضروری و حشو همچون (بررسی، مطالعه، تعیین ... ) اجتناب شود.

عنوان شفاف، کوتاه و دقیق نوشته شود. عنوان نباید خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد.  تعداد کلمه‌های به‌کار‌رفته بهتر است بین 10 تا 15 کلمه باشد.

عنوان باید ایده اصلی مقاله را نشان داده، و به طور خلاصه متغیرها، رابطه بین آن‌ها، مسأله و  روش  پژوهش را بیان نماید.

چکیده

در متن چکیده از بیان مقدمه و کلیات خودداری شود و مستقیم به مسئله‎ مورد مطالعه و اهداف آن بپردازید. در صورت احساس نیاز و یا ضرورت حد اکثر در یک سطر مقدمه نوشته شود.

عصاره روش شناسی پژوهش شامل تقریبا همه اجرا آن در چکیده می آید . از جمله طرح پژوهش، روش، جامعه آماری، روش نمونه گیری و حجم نمونه نهایی، مکان اجرای پژوهش، ابزار پژوهش ( طراح ابزار، سال طراحی هریک از ابزار) و  روش تجزیه و تحلیل داده‌ها.

در نهایت یافته‌های  پژوهش و نتیجه گیری مختصراشاره شود.

چکیده در مقاله‎، کمتر از 150 کلمه و بیشتر از 200 کلمه نباشد. چکیده فقط یک پاراگراف داشته باشد و از اشاره به مراجع و استفاده از پاورقی در آن خودداری شود. 

 

کلید واژه‌ها

کلید واژه می تواند یک واژه و یا عبارت باشد. اصطلاحات این بخش باید دقیقاً از عنوان و متن چکیده استخراج شده باشند.

 تعداد کلیدواژه‌ها یا عبارات کلیدی بهتر است بین 5 تا 7 اصطلاح باشد. واژه با نقطه کاما (؛) از هم جدا باشد.

توصیه می‌شود کلیدواژه‌ها بر اساس حروف الفبا تنظیم شوند.

 

مقدمه و بیان مسئله

واژگان و متغیرهای استفاده شده در عنوان پژوهش باید در بخش مقدمه و بیان مسئله جلوه­ی قابل توجهی داشته باشند.

ترتیب پرداختن به متغیر‌های پژوهش رعایت شود. ابتدا  جامعه و بستر پژوهش تشریح می شود.  سپس متغیر وابسته یا متغیر ملاک و پس از آن متغیر‌های مستقل و پیش بین؛  در نهایت نیز متغیر‌های میانجی و تعدیل گر  بحث می شود. تمام این موارد باید همچون تکه‌های جورچین کنار هم قرار بگیرند به طوری که پس از اتمام این بخش، خواننده یک تصویر کلی از تمامی اطلاعات به کار رفته در این بخش داشته باشد.

پیوند بین متغیر‌های پژوهش به خوبی ایجاد شود.  کنار هم قرار گرفتن  و پیوند دادن متغیر‌ها پژوهش مستلزم توجه به یک مبنای نظری یا مبنای پژوهشی و یا حد اقل یک استدلال قابل دفاع است.

 مبانی نظری و  پیشینه پژوهش نیز بخشی از مقدمه و بیان مسئله را تشکیل می دهد و لازم نیست در بخش‌هایی جداگانه و منفک نوشته شود.

مقدمه و بیان مسئله در بخش‌های انتهایی باید اهداف، ضرورت‌ها و اهمیت پژوهش را در دل خود داشته باشد. اینکه این پژوهش چیست و چرا انجام میشود؟ از هر چیز مهم تر است.

 بیان مسئله به سؤال کلی  یا فرضیه اصلی تحقیق ختم می­شود

اسناد دهی درون متنی و انتهایی همزمان رعایت شود. عدم انطباق و ناهمخوانی منابع درون متنی و انتهایی کنترل شود.

اسنادهی بر اساس آخرین نسخه APA (در حال حاضرنسخه 7) است. یکی از اصلی ترین تفاوت‌های این نسخه با سری‌های قبلی این است که اگر تعداد نویسندگان سه نفر و بیشتر  باشد؛ ارجاع دهی درون متنی در همان بار اول نیز نام نویسنده اول و همکاران می آید. شیوه نامه ارجاع دهی ضمیمه شده است

تا حد امکان از منابع دست اول و بروز استفاده شود.

ذکر شماره صفحه منبع در نقل قول‌های مستقیم الزامی است.

در متن مقاله از آوردن واژه­‌ها و مخفف واژه‌­های لاتین و همچنین نوشتن کلمه‌های لاتین به فارسی (به عنوان مثال استرس) خودداری شود.

 

واژه‌های خارجی وتخصصی در متن فارسی

اسامی خارجی و مفاهیم کلیدی برای بار اول و بلافاصله پس از بیان این‎گونه واژه‌ها، بهصورت زیرنویس در پایین همان صفحه قید شود. در پا نویسی اسامی خارجی علاوه بر نام خانوادگی حرف اول نام کوچک نیز باید بیاید. به طور مثال: Kulik, J. A

زیرنویس‌ها

در صورت نیاز به درج زیرنویس، همۀ‌ موارد فارسی به‌صورت راست‌چین  و زیرنویس­‌‌های لاتین به‌صورت چپ‌چین  نوشته شوند. در پانویس بعد از شماره، یک نقطه، سپس یک فاصله و بعد معادل فارسی یا انگلیسی را تایپ کنید.

 

روش‌شناسی

شامل طرح پژوهش، روش، جامعه آماری،

در روش‌های کمی علاوه بر ذکر روش نمونه گیری و حجم نمونه؛ لازم است منطق تعیین حجم نمونه  ذکر شود.

تعداد نمونه‌های پِرت و از دست رفته نیز در کنار تعداد نمونه نهایی گزارش شود.

در روش‌های کیفی و نمونه گیری‌های غیر تصادفی ملاک ورود و خروج مشارکت کنندگان تشریح شود.  

در معرفی آزمون و ابزار پژوهش؛ به ترتیب اشاره به نام سازنده، تاریخ، تعداد مؤلفه‌ها، تعداد سوالات، شیوه نمره گذاری، ضریب پایایی و روایی داخلی و خارجی ضروری است. اگر ابزار پژوهش توسط خود پژوهشگر طراحی شده است، توضیح کامل دربارۀ فرایند ساخت، روش تجزیه و تحلیل داده‌ها، مراحل آماری طی شده و ارزیابی پایایی و روایی ابزار مورد نیاز است.

درصورتی که  ابزار کار مصاحبه باشد؛ لازم است محورهای مصاحبه و نمونه ای از سوالات کلیدی نیز بیاید.

در صورت مداخله و استفاده از رواندرمانگری، مشاوره یا آموزش گروهی لازم است طراح، سال طراحی، شیوه مداخله، اعتبار و روایی آن ذکر شود. مشخصات کلی هریک از جلسه‌های مداخله شامل محتوا، فرایند و فعالیت‌ها به صورت مختصر، مفید و به گونه‌ای توضیح داده شود که سایر پژوهشگران بتوانند آن را تکرار کنند.

فرایند اجرای پژوهش و الزمات کار نیز تشریح شود.

 

یافته‌ها

 در ابتدای بخش یافته‌ها باید ویژگی‌های جمعیت شناختی مشارکت کنندگان توصیف شود.  در یک پاراگراف چند سطری اطلاعات کلی بیان شده و سپس این اطلاعات (از جمله سن، جنسیت، تحصیلات، وضعیت تاهل، مدت تاهل، تعداد فرزند و موارد دیگری که با عنوان پژوهش و متغیر‌های آن در ارتباط باشد و به توصیف و تبیین بیشتر پژوهش کمک کند)  در یک جدول مختصر و جامع گزارش شود. اعداد، ارقام و آماره‌هایی که در جدول‌ ارائه می‌شود؛ نباید عیناً در توضیحات قبل و یا بعد از جدول تکرار شود. توضیحات با یک کمک کننده به فهم و جمع بندی اطلاعات جدول باشد.

 یافته‌ها به ترتیب پاسخ به سوالات یا نتایج  فرضیه‌ها تنظیم شود.

بحث و نتیجه‌گیری:

شامل ارائه تبیین دربارة یافته‌ها و بر پایه هدف‌های پژوهش باشد. البته بدون تکرار مجدد سؤال‌ها، فرضیه‌ها ، اعداد و ارقام و یافته­های پژوهش باشد.

یافته‌ها با پیشینه‌ مشابه و متضاد مقایسه و نتایج تبیین شود. این تبیین‌ها غالبا مبتنی بر استدلال منطقی خود پژوهشکر و یا مبنا‌های نظری باشد.  

جمع‌بندی از تفسیر یافته‌ها انجام شده و راه‌کارهایی برای حل مشکلات مربوط به حیطة پژوهش بیان و نیز در انتها در یک پاراگراف، نتیجه‌گیری کاربردی ارائه

همچنین به محدودیت‌ها و پیشنهادات پژوهش اشاره شود و راهکارها و تلویحات کاربردی مورد بحث قرار گیرد.

مطلوب است در رابطه با رعایت موازین اخلاقی نظیر؛ رازداری، محرمانه ماندن اطلاعات، جلب رضایت و تمایل آزمودنی‌ها برای شرکت در پژوهش، حق انتخاب آن‌ها برای ادامه و یا انصراف از پژوهش نیز توضیحاتی داده شود.

الزاماً «کد اخلاق پژوهش» و یا اگر مقاله مستخرج از پایان نامه،  رساله دکتری  و یا  طرح پژوهشی است مشخصاتی از جمله  «عنوان، شماره و تاریخ مصوب، دانشگاه و یا سازمان متولی» درج شود.

نویسنده/نویسندگان در صورت تمایل می توانند از تمامی حامیان مالی، مسئولان، شرکت کنندگان/آزمودنی‌ها و سایر افرادی که جزء نویسندگان نیستند و در اجرای پژوهش همکاری داشته‌اند؛ تشکر و قدردانی نمایند.

منابع:

منابع حتی الامکان به روز که 50 درصد آنها مربوط به 5 سال اخیر و 50 درصد بقیه نباید بیش از 10 سال قدمت داشته باشد. (بسته به میزان استفاده از منابع مرجع این مورد قابل اغماض است)

نکته: توصیه می شود حداقل 5 مرجع به مقالات قبل نشریات این دانشگاه ارجاع داده شود. (الزامی نیست که مراجع ارجاع شده مربوط به یک نشریه باشد کافی است تنها این 5 مرجع از نشریات دانشگاه باشند)

منابع مورد استفاده در مقاله بیشتر از مجله‌­های علمی-پژوهشی انگلیسی و فارسی معتبر باشد. تا حد امکان نه از پایان ­نامه‌­ها و کتاب­‌های غیر مرجع کمتر استفاده شود. حد اکثر پنج درصد از منابع جزء پایان ­نامه‌­ها و کتاب­‌های غیر مرجع باشد. 

منابع داخل متن و فهرست منابع از نظر تعداد و نیز مشخصات نویسندگان و تاریخ کاملاً یکسان و مطابق هم باشد.

فهرست منابع فارسی و انگلیسی به ترتیب حروف الفبا به روش  APA (نسخه 7) تنظیم شود. (به راهنمای ارجاع دهی مراجعه نمایید)

مسئولیت صحت مطالب مندرج در مقاله و لیست منابع به عهده نویسنده است.

** ضروری است شناسه منحصر به فرد DOR یاDoI  یا هر دو در انتهای ارجاعات هر مقاله درج گردد. لازم به ذکر است که DOR یا DOI باید ‌هایپرلینک / پیوند اینترنتی شوند تا به راحتی هریک از منابع نویسندگان، قابل دسترسی و بازبینی باشد. لینک مستقیم دسترسی به منابع بعد از هر مورد بیاید. نحوه هایپرلینک کردن هم بدین صورت است که کل شناسه را با چپ کلیک کردن هایلایت کرده و سپس راست کلیک کرده و گزینه Hyperlink را انتخاب می کنیم.

پیوست‌­ها: در انتهای منابع لازم است پرسشنامه‌­ها و یا سوالات مصاحبه مورد استفاده پیوست شود.

 نکات قابل توجه دیگر

  1. فصلنامه بر اساس نظرات اعضای هیئت تحریریه در پذیرش، ویرایش یا رد مقاله‌­ها آزاد است. مقاله‌­هایی که مطابق این راهنما و ساختار فصلنامه تدوین نشده باشند و در فرصت مقرر اصلاحات خواسته شده را انجام ندهند؛ اعضای هیئت تحریریه در ارتباط با آن تصمیم خواهند گرفت.
  2. پس از داوری نویسنده مسئول باید تمامی اصلاحات مورد نظر داوران را حداکثر ظرف دو هفته اعمال و مقاله بازنویسی شده را از طریق سامانه نشریه ارسال کند. در این بازنگری پاسخ نویسندگان به نکات مدنظر داوران، باید به صورت رنگی شده؛ مشخص باشد تا به راحتی قابل تشخیص باشد. عدم پاسخگویی در مدت مقرر (حداکثر ظرف دو هفته) به نشانه انصراف مولف/ مولفان از ادامه فرایند بررسی و ارزیابی مقاله در این مجله تلقی و مقاله رد و بایگانی خواهد شد. 
  3. مسئولیت آرا، نظریات و یافته‌های ارائه شده در مقاله‌ها به عهده نویسندگان است و چاپ آن‌ها به معنی تأیید مطالب نیست.
  4. باز پس گیری مقالات بعد از اتمام داوری متضمن پرداخت هزینه‌های داوری خواهد بود.
  5. حجم مقاله بین 15 تا 25صفحة وزیری (16/2 × 22/9) و نگاشته ­شده در محیط word باشد. برای دانلود فایل word اندازه صفحات اینجا کلیک کنید (هنگام ارسال مقاله فایل مقاله در این اندازه باشد تا بهم ریختگی شکل و جدول نداشته باشد.)
  6. نمودارها، اشکال و جدول‌های ارسالی واضح و علائم و اسامی مندرج در آن فارسی باشند.
 
نمودارها
هر نمودار باید شماره و عنوان داشته باشد که به‎صورت وسط­چین در زیر آن  تایپ و به ترتیب از 1 شماره‌گذاری می‌شود. نمودارها در داخل متن و در جایی درج شوند که به آن‌ها ارجاع می‌شود، هم­چنین نمودارها باید در موقعیت وسط‎چین نسبت به دو طرف کاغذ قرار گیرند. بیان واحد کمیت‌ها در نمودارها الزامی است. در متن مقاله باید به همۀ نمودارها ارجاع شود. هر نمودار را با یک سطر خالی فاصله از متن ماقبل و مابعد آن قرار دهید.
 
جدول‌ها
هر جدول باید شماره و عنوان داشته باشد که در وسط جدول  تایپ و به ترتیب از 1 شماره‌گذاری می‌شود. باید جدول‌ها در داخل متن و پس از جایی که به آن‌ها اشاره شده، در موقعیت وسط­چین نسبت به دو طرف کاغذ درج شوند. عنوان ستون­های جدول‌ها باید به‎صورت وسط‎چین  و کلیه متون در داخل جدول اگر فارسی باشند به‎صورت راست­چین یا وسط‎چین بسته به مقدار متن داخل جدول  و اگر لاتین باشند به‎صورت چپ­چین  تایپ شوند. همۀ اعداد در جدول‌ها باید به‎صورت فارسی و وسط چین تایپ شوند. بیان واحد کمیت‌ها در جدول الزامی است. هر جدول با یک سطر خالی فاصله از متن ماقبل و ما بعد آن قرار گیرد. جدول 1 مطابق راهنمای بالا تهیه شده است. در این جدول نوع و اندازه قلم مورد نیاز برای تدوین مقاله‌ها فارسی به‎صورت خلاصه آمده است.

 

جدول 1. خلاصه نوع و اندازه قلم­های مورد نیاز برای تدوین مقاله‌ها فارسی
عنوان قلم (فونت) اندازه نوع قلم
عنوان مقاله
B Titr
12
پررنگ
نام و نام خانوادگی B Nazanin
9 پررنگ
آدرس پست الکترونیکی نویسندگان Times New Roman 9 پررنگ
عنوان بخش­ها B Zar 14 پررنگ
عنوان زیر بخش­ها B Zar 13 پررنگ
متن چکیده B Lotus 9/5 نازک
کلید واژه ها
B Lotus 10 پررنگ
متن کلیدواژه ها
B Lotus
10
نازک
عنوان انگلیسی Times New Roman 14 پررنگ
نام و نام خانوادگی انگلیسی Times New Roman 11 نازک
متن چکیده انگلیسی Times New Roman 11 نازک
واژه­های کلیدی انگلیسی Times New Roman 11 نازک
متن اصلی B Zar 12 نازک
زیر نویس فارسی B Zar 10 نازک
زیر نویس لاتین Times New Roman 9 نازک
عنوان جدول‌ها و نمودارها B Zar 10 پررنگ
عنوان ستون­های جدول‌ها B Zar 10 پررنگ
متون فارسی درون جدول‌ها B Lotus 10 نازک
متون لاتین درون جدول‌ها Times New Roman 9 نازک
مراجع فارسی B Lotus 10 نازک
مراجع لاتین Times New Roman 9 نازک

 

نکات مهم درباره شکل‌ها

1- شکل‌ها به‌ترتیب صعودی از شماره 1 شروع شوند ( شکل1، شکل 2 و...).

2- زیرنویس شکل‌ها شامل توضیح مختصری می‌باشد که درج آن زیر شکل الزامیست.

3- حتما به شکل، داخل متن (در صفحه مربوطه و ترجیحاً بعد از پاراگراف مربوطه) ارجاع داده شود.

4- توجه نمایید بعداز قسمت نتیجه‌گیری شکل یا جدولی درکار نباشد.

نکات مهم درباره جدول‌ها

1- جداول به‌ترتیب صعودی از شماره 1 شروع شوند ( جدول 1، جدول 2 و ...).

2- بالانویس جدول‌ها شامل توضیح مختصری می‌باشد که درج آن بالای جدول الزامیست.

3- حتما به جدول، داخل متن (در صفحه مربوطه و ترجیحاً بعد از پاراگراف مربوطه) ارجاع داده شود.

4- توجه نمایید بعداز قسمت نتیجه‌گیری شکل یا جدولی درکار نباشد.

فرمول‌ها و روابط ریاضی
 برای نمایش روابط و فرمول­‌های ریاضی از جدول دو ستونی با خطوط نامرئی مطابق نمونه زیر استفاده شود. در ستون سمت راست این جدول، شماره رابطه و در ستون سمت چپ رابطه یا فرمول مربوط نوشته شود. (استفاده از Microsoft Equation در نوشتن فرمول‌­ها الزامی است). در صورتی که فرمول­ها در محیط word نسخه 2007 تهیه شوند، فایل ارسالی باید با پسوند *.docx ذخیره شود تا از تبدیل شدن فرمول‌­ها به عکس جلوگیری شود. تمام روابط ریاضی به ترتیب از 1 شماره‌گذاری شوند و شمارۀ هر رابطه در داخل پرانتز قرار گیرد. 
 
نحوه ارجاع دهی و تهیه فهرست منابع
‎نحوه‌ی مرجع‌نویسی به‌صورت ذیل است:
ارجاعات داخل متن:
  • ارجاعات داخل متن مقاله: (نام نویسنده، سال: صفحه) مانند (رابینز، ۲۰۰۷: ۱۴۸). حتماً فارسی باشد.
  • مرجع در متن با نام سازمان: (در صورت نداشتن نام نویسنده (مرکز اقلیم‌شناسی، ۱۳۸۸: ۱۵۴).
  • مرجع در متن با نام مجله: (در صورت نداشتن نام نویسنده) عنوان مجله (برجسته)، شماره‌ی مجله، شماره‌ی صفحه.
نحوه‌ی تنظیم منابع و مآخذ در انتهای مقاله:
  • مرجع کتاب: نام خانوادگی، نام، (سال نشر)، عنوان (برجسته)، محل نشر: ناشر.
  • مرجع ترجمه: نام خانوادگی و نام نویسنده، (سال نشر)، عنوان (برجسته)، نام و نام خانوادگی مترجم، محل نشر: ناشر.
  • مرجع مقاله: نام خانوادگی، نام، (سال نشر)، عنوان، نام مجله (برجسته)، شماره مسلسل، زمان نشر، از صفحه ... تا صفحه ...
  • مرجع پایان‌نامه: نام خانوادگی، نام نویسنده، (سال نشر)، عنوان، به‌راهنمایی: نام و نام خانوادگی استاد راهنما، نام دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی.
  • مرجع منابع اینترنتی: نام خانوادگی و نام نویسنده، (سال)، عنوان (برجسته)، گرفته شده در تاریخ، از آدرس سایت اینترنت.
 
در فهرست منابع، ابتدا منابع فارسی به ­ترتیب حروف الفبای فارسی سپس منابع انگلیسی به ترتیب حروف الفبای انگلیسی مرتب شوند.
 
 
 چکیده انگلیسی:
چکیده انگلیسی مقاله به‎طور دقیق با ترجمه چکیده فارسی همسان باشد (رعایت تمام موارد دستورالعمل‎های چکیده‎نویسی فارسی در این بخش هم الزامی است) و  از سمت چپ کاغذ، با کناره‌­های ردیف شده
(Justify Low) نوشته شود. تعداد کلمات چکیده کمتر از 150 کلمه و بیشتر از 200 کلمه نباشد.
 
 
واژه‌های کلیدی: از نظر ترتیب و تعداد درست همان ترجمه انگلیسی واژه‌های کلیدی فارسی  باشند.
 
شیوه ارجاع دهی:
مشخصات منابع مورد استفاده به شرح ذیل آورده شود:
الف) کتاب:
-        نام خانوادگی و نام نویسنده، (سال نشر)، نام کتاب(با فونت درشت)، و نام خانوادگی مترجم (اگر کتاب ترجمه شده است)، محل نشر:نام ناشر.
-        ترتیب منابع طبق حروف الفبا باشد که البته لازم است قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در صورت استفاده در مقاله در ابتدای منابع با ذکر نام کتاب، نام مترجم،سال نشر، محل نشر و  انتشارات ذکر شود.
ب) نشریه ها و مجله ها:
-        مقاله نشریه: نام خانوادگی و نام نویسنده، (سال نشر)، عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی مترجم (اگر مقاله ترجمه شده است)،نام مجله یا نشریه (با فونت درشت)، شماره مجله یا نشریه، دوره یا سال، صفحه یا صفحات مورد استناد.
-        مقاله همایش: نام خانوادگی و نام نویسنده، (تاریخ برگزاری روز/ ماه/ سال)، عنوان مقاله، عنوان همایش(با فونت درشت).
-        مقاله روزنامه: نام خانوادگی و نام نویسنده، (تاریخ نشر روز/ ماه/ سال)، عنوان مقاله، عنوان روزنامه(با فونت درشت).
ج) رساله و پایان نامه:
-        نام خانوادگی و نام دانشجو، (سال نشر)، عنوان پایان نامه(با فونت درشت)، به‌راهنمایی: نام و نام خانوادگی استاد راهنما، نام دانشگاه یا مرکز علمی، مقطع و رشته تحصیلی.
د) سایت های اینترنتی:
-        عنوان فرد، سازمان و یا سایت،( تاریخ نشر روز/ ماه/ سال)، عنوان مطلب(با فونت درشت)، قابلیت دسترسی درآدرس اینترنتی:آدرس سایت.
 

نکات نگارشی:

1- رعایت تمامی نیم‌فاصله‌ها در متن مقاله الزامیست (در صورت نیاز و تمایل از نرم‌افزار ویراستیار استفاده نمایید).

2- از نظر قواعد دستوری زبان تمامی جملات و پاراگراف‌ها باید به‌صورت مجهول، تنظیم شوند. (جهت درک بهتر موضوع به مثال زیر دقت نمایید)

مثال:

در این مقاله به بررسی موضوعات به‌طور دقیق می‌پردازیم= غلط

در این مقاله به بررسی موضوعات به‌طور دقیق پرداخته شده است= صحیح

3- تمامی اعداد داخل متن و جداول (به غیر از روابط و فرمول‌ها) به فارسی نوشته شود.

4- تمامی اعداد اعشاری به‌صورت صحیح نوشته شود. (به عنوان مثال 0/5 یا 1/5)

 

جهت دانلود فایل تمپلیت اینجا کلیک کنید
قالب مقالات نشریه