چکیده پژوهش حاضر با توجه به گرایش روزافزون جامعه به طلاق توافقی درصدد است با بررسی جامعه شناسانه و به کمک روش های کمی (پیمایش) و کیفی (اسنادی و کتابخانه ای)، عوامل اجتماعی موثر بر طلاق توافقی شهرستان را مورد بررسی قرار دهد. بررسی ها نشان می دهد که تقابل ساختار سنتی و مدرن در جامعه کنونی ایران، فردگرایی نیمهتمام، افزایش آگاهی و اشتغال زنان، تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به ازدواج، جامعه پذیری ناقص و کاهش کنترل اجتماعی از عوامل افزایش طلاق در جامعه می باشد. مقایسه دو نوع طلاق توافقی و غیرتوافقی نشان می دهد که طلاق توافقی بیشتر از سوی افراد طبقه متوسط جامعه مورد استقبال قرار می گیرد، این افراد نسبت به افرادی که به صورت غیر توافقی اقدام به طلاق می کنند، به ساختارهای مدرن جامعه نزدیکتر بوده و به زندگی نگرش غیر سنتی دارند و نسبت به یکدیگر در زندگی و حتی در فرآیند طلاق مسالمتآمیز برخورد می کنند. کمتر خیانت می کنند و کمتر به مواد مخدر اعتیاد دارند و دغدغه های اقتصادی آنها کمتر از دغدغه های فردی، عاطفی و فرهنگی، در جدایی این افراد اهمیت دارد.
ساروخانی, باقر, & قاسمی, علیرضا. (1391). بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر بر افزایش طلاق توافقی در شهرستان کرمانشاه. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(21), -.
MLA
باقر ساروخانی; علیرضا قاسمی. "بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر بر افزایش طلاق توافقی در شهرستان کرمانشاه", فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7, 21, 1391, -.
HARVARD
ساروخانی, باقر, قاسمی, علیرضا. (1391). 'بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر بر افزایش طلاق توافقی در شهرستان کرمانشاه', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(21), pp. -.
VANCOUVER
ساروخانی, باقر, قاسمی, علیرضا. بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر بر افزایش طلاق توافقی در شهرستان کرمانشاه. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1391; 7(21): -.