زنان مسلمان، به دلایل مختلف از جمله دلایل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و آموزشی، اجتماعی نظیر وقوع جنگ و یا فرار از فقر و گرسنگی، تبعیت از خانواده و سایر عوامل مهاجرت میکنند. هدف این مطالعه شناخت همگرایی زنان مسلمان مهاجر در شهرهای بروکسل و پاریس وتاثیر هر یک از هویتهای چهارگانه (قومی، ملی، مذهبی، جهانی) بر همگرایی و واگرایی و طرد ایشان می باشد. این پژوهش به روش پیمایشی در جامعه آماری مسلمانان مهاجر در دو شهر پاریس و بروکسل انجام شده است. با توجه به عدم دسترسی به آمار مسلمانان مهاجر برحسب جنسیت، نمونه زنان مسلمان مهاجر مورد بررسی در این مقاله 212 نفر از پاسخگویان مونث میباشند که برحسب روش نمونهگیری گلوله برفی[1] در جمعیت نمونه قرار گرفتهاند. یافتهها نشان میدهد، هویت جهانی همانگونه که مورد انتظار است با همگرایی رابطه معنادار و مثبت و با واگرایی و طرد، رابطه منفی و معکوس دارد. انسجام درونی و هویت قومی و واگرایی نیز مطابق انتظار با همگرایی، رابطه معکوس دارند. یعنی با افزایش هویت قومی و انسجام درونی و طرد پاسخگویان، همگرایی کاهش مییابد و برعکس. تحلیل رگرسیون متغیرهای تحقیق و مقدار2R نشان داد که در کل مدل مقیاس ها و معرفهای هویت قومی، ملی، دینی و جهانی توانسته است حدود 91 درصد از واریانس همگرایی را تبیین کند.
صفوی همامی, سید حمزه, & طباطبایی, سید محمد. (1391). نقش هویت زنان مهاجر مسلمان درکشورهای اروپایی بر همگرایی فرهنگی. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(19), -.
MLA
سید حمزه صفوی همامی; سید محمد طباطبایی. "نقش هویت زنان مهاجر مسلمان درکشورهای اروپایی بر همگرایی فرهنگی". فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7, 19, 1391, -.
HARVARD
صفوی همامی, سید حمزه, طباطبایی, سید محمد. (1391). 'نقش هویت زنان مهاجر مسلمان درکشورهای اروپایی بر همگرایی فرهنگی', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(19), pp. -.
VANCOUVER
صفوی همامی, سید حمزه, طباطبایی, سید محمد. نقش هویت زنان مهاجر مسلمان درکشورهای اروپایی بر همگرایی فرهنگی. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1391; 7(19): -.