پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش آلکسیتایمیا و عوامل جمعیتشناختی در پیشبینی عملکرد خانوادگی زوجهای مراجعهکننده به مراکز مشاوره و رواندرمانی انجام گرفت. در یک طرح توصیفی مقطعی تعداد 133 نفر شرکتکننده (42 مرد و91 زن) از میان مراجعان به مراکز مشاوره و رواندرمانی شهر تهران به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه جمعیت شناختی، مقیاس آلکسیتایمیای تورنتو (TAS) و ابزار سنجش خانواده (FAD) را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام نشان داد که از لحاظ آماری بین آلکسیتایمیا و عملکرد خانواده همبستگی منفی معنادار وجود دارد و نیز بین سطح تحصیلات و عملکرد خانوادگی همبستگی مثبت معنادار وجود دارد. همچنین آلکسیتایمیا و سطح تحصیلات قادرند عملکرد خانواده را از لحاظ آماری به طور معناداری پیشبینی کنند و به طور کلی 25% از واریانس عملکرد خانوادگی را تبیین میکنند. جنسیت و سن قادر به پیشبینی عملکرد خانواده نبودند. بنابراین، آلکسیتایمیا و سطح تحصیلات پایین باعث عملکرد منفی در خانواده میشوند. شناسایی و مداخله در آلکسیتایمیا و متناسب سازی برنامههای درمانی با سطح تحصیلات در بهبود عملکرد خانوادگی زوجین ضرورت دارد.
جراره, جمشید. (1391). بررسی تاثیرآلکسیتایمیا برعملکرد خانوادگی زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره و رواندرمانی. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(19), -.
MLA
جمشید جراره. "بررسی تاثیرآلکسیتایمیا برعملکرد خانوادگی زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره و رواندرمانی", فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7, 19, 1391, -.
HARVARD
جراره, جمشید. (1391). 'بررسی تاثیرآلکسیتایمیا برعملکرد خانوادگی زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره و رواندرمانی', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(19), pp. -.
VANCOUVER
جراره, جمشید. بررسی تاثیرآلکسیتایمیا برعملکرد خانوادگی زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره و رواندرمانی. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1391; 7(19): -.