هدف این مقاله، بررسی و تبیین ماهیت وفاداری زوجین و نقض آن از دیدگاه روانشناسی، حقوقی، فقهی و اخلاقی است. برای رسیدن به این منظور از روش تحقیق توصیفی و تحلیلی استفاده شده است. برای گردآوری اطلاعات نیز با استفاده از روش کتابخانهای از راهبردها و ابزارهای گوناگونی ازجمله کتابها، مقالات، پایاننامهها، لغتنامهها، سایتهای اینترنتی، متون چاپی نمایه شده در بانکهای اطلاعاتی و دیگر منابع مرتبط در کتابخانههای عمومی، تخصصی یا دیجیتال در این راستا بهره گرفته شده است. نتایج نشان داد که مطابق با قانون مدنی ایران، زوجین به حسن معاشرت با یکدیگر مکلف هستند. حسن معاشرت مفهومی عرفی دارد و یکی از تکالیف غیرمالی مشترک زوجین است. وفاداری زوجین نسبت به یکدیگر را نیز میتوان از مصداقهای حسن معاشرت تلقی کرد. اگرچه در قانون مدنی ایران صریحاً به تکلیف وفاداری اشارهای نشده است، سکوت قانونگذار به دلیل بدیهیبودن آن است؛ بدین معنا که زن و مرد باید به یکدیگر وفادار باشند؛ در غیر این صورت به بنیان خانواده لطمه وارد میشود و خانواده را در معرض انحلال قرار میدهد. وفاداری در قالب سه نظریه قابل بررسی است و درنهایت نظری که برتری دارد، این است که زوجین از برقراری رابطه نامشروع با دیگران (اعم از زنا، لواط و یا مساحقه) خودداری کنند.
محمدی سرپیری, فریده, رفیعی فروشانی, احمدرضا, & خامسی پور, فرسیما. (1394). ماهیت وفاداری زوجین از دیدگاه حقوقی، فقهی و روانشناسی و جایگاه آن در خانواده. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 9(29), -.
MLA
فریده محمدی سرپیری; احمدرضا رفیعی فروشانی; فرسیما خامسی پور. "ماهیت وفاداری زوجین از دیدگاه حقوقی، فقهی و روانشناسی و جایگاه آن در خانواده", فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 9, 29, 1394, -.
HARVARD
محمدی سرپیری, فریده, رفیعی فروشانی, احمدرضا, خامسی پور, فرسیما. (1394). 'ماهیت وفاداری زوجین از دیدگاه حقوقی، فقهی و روانشناسی و جایگاه آن در خانواده', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 9(29), pp. -.
VANCOUVER
محمدی سرپیری, فریده, رفیعی فروشانی, احمدرضا, خامسی پور, فرسیما. ماهیت وفاداری زوجین از دیدگاه حقوقی، فقهی و روانشناسی و جایگاه آن در خانواده. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1394; 9(29): -.