امروزه موضوع قدرت در خانواده، یکی از مسائل مورد توجه در جامعهشناسی است که معمولاً با الگوی تقسیم کار جنسی بین همسران و نیز مشارکت آنها در تصمیمگیریها انجام میگیرد. تحقیق حاضر به بررسی ساختار قدرت در خانواده بر حسب برخی ویژگیهای فرهنگی خانوادگی میپردازد. برای بررسی این موضوع از نظریه کالینز، بلاد و ولف و پارسونز استفاده گردید و شش فرضیه از این طریق میباشد استخراج گردید. روش تحقیق پیمایشی است و شیوه گردآوری دادهها نیز پرسشنامه محقق ساخته میباشد. جامعه آماری در این تحقیق، زنان متأهل شهر آبدانان میباشد که با استفاده از جدول لین، تعداد 400 نفر نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدهاند. آزمون رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته نشان داد که متغیر وابسته ساختار قدرت در خانواده با متغیرهای مستقل تحصیلات زن، تحصیلات مرد، نگرش جنسیتی، اقتدارگرایی در شبکه خویشاوندی، نوع خانواده و فاصله سنی زوجین رابطه معنادار دارد. در این پژوهش سه متغیر مستقل در ضریب تعیین نقش داشتند، بنابراین میتوان گفت عوامل فرهنگی در خانواده در سه شکل تحصیلات زن، اقتدارگرایی موجود در شبکه خویشاوندی و نگرشهای جنسیتی ساختار قدرت در خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد.
مختاری, مریم, & کردی پور, معصومه. (1391). بررسی ساختار قدرت در خانواده بر حسب برخی ویژگی های فرهنگی در خانواده مورد مطالعه: زنان متأهل شهر آبدانان. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(20), -.
MLA
مریم مختاری; معصومه کردی پور. "بررسی ساختار قدرت در خانواده بر حسب برخی ویژگی های فرهنگی در خانواده مورد مطالعه: زنان متأهل شهر آبدانان", فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7, 20, 1391, -.
HARVARD
مختاری, مریم, کردی پور, معصومه. (1391). 'بررسی ساختار قدرت در خانواده بر حسب برخی ویژگی های فرهنگی در خانواده مورد مطالعه: زنان متأهل شهر آبدانان', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(20), pp. -.
VANCOUVER
مختاری, مریم, کردی پور, معصومه. بررسی ساختار قدرت در خانواده بر حسب برخی ویژگی های فرهنگی در خانواده مورد مطالعه: زنان متأهل شهر آبدانان. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1391; 7(20): -.