کیفیت زندگی، احساس خوشبختی و رضایت از زندگی شاخصهای سلامت عمومی تلقی میشوند. مقاله حاضر با رویکرد جامعهشناختی سعی در مطالعه وضعیت کیفیت زندگی خانواده شهری و چگونگی تاثیر آن بر جامعهپذیری فرزندان دارد. بر این اساس تحقیقی به روش پیمایشی در میان زوجین معلم و پرستار شهر زاهدان انجام شده است. ابزار تحقیق پرسشنامه تعدیل شده شالوک (2004) است که به سنجش چهار مولفه کیفیت زندگی میپردازد. نتایج پژوهش معرف آن است که خانوادههای شهری که مورد تحقیق قرار گرفتهاند از کیفیت زندگی بالائی برخوردار هستند که البته تفاوت معناداری به نفع خانوادههای معلمان نسبت به پرستاران هم در موضوع کیفیت زندگی خانواده شهری و هم در خصوص جامعهپذیری فرزندان خانواده شهری مشاهده شده است. روابط معناداری بین کیفیت زندگی خانواده شهری و چهار مولفه آن با جامعهپذیری فرزندان نشان داده شده است. نتایج تحقیق تائید کننده مدل تحلیلی تحقیق است، لذا دریافت شده که تمامی ده متغیر مستقل (چهار متغیر اجتماعی: جنس، سن، درآمد و تحصیلات، چهار متغیر خانوادگی: نوع خانواده، نوع مسکن، تعداد فرزندان و مدت ازدواج و دو متغیر شغلی: نوع استخدام و سنوات شغلی) به طور جداگانه با کیفیت زندگی و هم چنین ده متغیر مذکور روابط معنادار و جداگانهای با جامعهپذیری فرزندان دارند.
زکی, محمدعلی, & میربهاءالدینی, رضا. (1391). کیفیت زندگی خانواده و نقش آن در جامعهپذیری فرزندان بررسی مقایسه ای بین زوجین پرستار و معلم شهر زاهدان در سال 1389. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(20), -.
MLA
محمدعلی زکی; رضا میربهاءالدینی. "کیفیت زندگی خانواده و نقش آن در جامعهپذیری فرزندان بررسی مقایسه ای بین زوجین پرستار و معلم شهر زاهدان در سال 1389", فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7, 20, 1391, -.
HARVARD
زکی, محمدعلی, میربهاءالدینی, رضا. (1391). 'کیفیت زندگی خانواده و نقش آن در جامعهپذیری فرزندان بررسی مقایسه ای بین زوجین پرستار و معلم شهر زاهدان در سال 1389', فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 7(20), pp. -.
VANCOUVER
زکی, محمدعلی, میربهاءالدینی, رضا. کیفیت زندگی خانواده و نقش آن در جامعهپذیری فرزندان بررسی مقایسه ای بین زوجین پرستار و معلم شهر زاهدان در سال 1389. فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده, 1391; 7(20): -.